torstai 20. lokakuuta 2016

Television katselusta

Tai pikemminkin katselemattomuudesta


Entisestä tv-narkkiksesta on tullut melkoinen antitelkkaristi. Juuri tällä hetkellä seuraan aktiivisesti kahta ohjelmaa, jotka varmaan yllättävät laadullaan :D  : Vain elämää ja Posse!
Voi olla etten seuraisi näitäkään, ilman Mikael Gabrielia ja lauantai-iltaa. Viikolla saattaa olla iltoja, ettei meillä avata tv:tä lainkaan. Miten tähän on päädytty (vai päästy)?

Ennen muinoin seurasin joka ilta monia sarjoja, niin kotimaisia kuin ulkomaisiakin. Tunsin itseni ulkopuoliseksi jos en keskusteluissa pysynyt mukana tv:n uusimmista käänteistä, oli suorastaan pakko seurata lähes kaikkea. Pikku hiljaa tuossa seitsemisen vuotta sitten alkoi aika, ettei nyt ihan aina ehtinytkään töllön ääreen silloin kun olisi halunnut. Jossain vaiheessa havahduin siihen, että mulla oli kuukauden Salkkarit tallennettuna odottamassa hyvää hetkeä - tajusin, ettei sitä hetkeä kovin nopeasti tule joten kylmästi poistin kaikki ja lopetin seuraamisen. Siitä se sitten lähti, aina vain pienenevä joukko sarjoja ja aina vain pitenevä "kesätauko" tv:stä. Keväällä nimittäin meillä alkaa ajanjakso jolloin ei tv:tä oikein ehdi enää katsella kun aika alkaa kulua pihalla, ihan syksyyn saakka. Tuntuu että vuosi vuodelta tämäkin tauko pitenee, tänä vuonna taisi mennä ihan tuonne pitkälle syyskuuhun ennen kuin telkkaria sen kummemmin viriteltiin taajuuksille. 

Olenko pahoillani? En todellakaan. En kaipaa tällä hetkellä telkkarista oikein mitään, nyt riittää tuo että viikonloppuisin riittää jotain pientä katsottavaa ja viihdykettä, viikolla en tarvitse tv:tä. En katso edes uutisia, luen ne kaikki netistä. Iltaisin on paljon mukavampi löhöillä hetken sohvan nurkassa kirjaa lukien, tai sitten luen sängyssä muutamaman sivun ennen nukahtamista. Arki-iltaisin aikaa kuluu toki myös ihan kotihommissakin ja lapsen iltatoimien ajaksi pyrin rauhoittamaan aikaa hänelle.  Miten kauan tällaista kautta sitten kestää, tiedä sitä, mutta nyt on hyvä näin. Olen myös päässyt yli siitä, etten tosiaan tiedä mitään Gilmoren tytöistä tai uusimmasta sisustusohjelmasta, ei kaikkea tarvitse hallita! 

(Tiistaina muuten tein jotain pitkästä aikaa, katsoin netistä putkeen 3 uutta Roba-jaksoa, jotka ovat tyystin unohtuneet. Se kyllä taitaa olla sarja mikä vielä repertuaariin tälle syksylle mahtuu!)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti