perjantai 14. huhtikuuta 2017

Pääsiäinen

Kuulumisia ja suunnitelmia


Pitkäperjantai alkaa taittua iltaa kohti. Meidän pääsiäinen on alkanut mukavissa merkeissä, ihan vaan kotosalla aikaa viettäen. Eilen kun pakolliset kuviot oli tehty (kaupassa käynnit, siivous ja tytön muodostelmaluistelujoukkueen kevätesityksen kenraaliharjoitus), oli ihana tunne alkaa viettää neljän päivän vapaita. Saunottiin pitkän kaavan mukaan ja poreissakin viihdyttiin pitkä tovi. Sitten vielä hyvää iltapalaa ja yhdentoista maissa unten maille. 


Tänä aamuna taas oli mukava nauttia rauhassa aamupalaa ja valmistautua uuteen päivään. Ennen ruokaa ehdin aloitella koulutehtäviä ja koristeltiinpa huomiselle virpomisoksiakin. Ruuaksi uunissa hiljalleen muhi karitsan paisti, jonka kanssa tein maustettuja perunoita ja punaviinikastiketta. Ruuan päälle lötkähdettiin kaikki sohvalle ja katseltiin hetki telkkaria, kunnes aikuiset torkahtivat hetkeksi päiväunille ja tyttö leikki sillä aikaa omiaan. Päiväunet on kyllä yksi vapaapäivien parhaita asioita, eikä kauaa tarvitse edes nukahtaa kun se jo virkistää kummasti. 





Huomenaamulla Pohjanmaalla trullit lähtevätkin liikenteeseen, ja kun siitä kierroksesta on selvitty, suuntaamme nokan kohti mummolaa. Tänä vuonna tyttö jää mummon luo yökylään ja me suuntaamme kavereiden luo mökille, samalla paikkakunnalla kun sattuvat nyt pääsiäistä mökillä viettämään. Hauska ilta siis tiedossa, paljukin siellä taitaa lämmetä! 
Sunnuntaina sitten palaillaan jo kotiin ja maanantaina olen ajatellut jatkavani kouluhommia, jos vain suinkin viitsin...saisi niitäkin taas vähän eteenpäin. 

Värikkäät virpomisoksat valmistuivat huomiselle!

Hauskaa pääsiäistä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti