Ensimmäinen yritys
Vapuksi valmistin hirvipaistia ensimmäistä kertaa koskaan. Googlettelin muutamaa ohjetta, joista valitsin lopulta olut-pohjaisen marinadin. Paisti suli hiljalleen jääkaapissa kaksi päivää samalla marinoituen, ja paistossa meni muutama tunti - joskin uunissa oloa tuli ehkä hivenen liikaa koska kävimme välillä kauppareissulla ja samalla paistin sisälämpötila oli noussut vähän liikaa. Ihan hyvin silti mielestäni onnistuin ensimmäiseksi kerraksi!
Hirvipaisti; marinadi
2 dl tummaa olutta
2 rkl siirappia
2rkl öljyä
timjamia
rosmariinia
suolaa
mustapippuria
Marinadin aineet sekoitetaan, paisti saa marinoitua jäisenä jääkaapissa pari vuorokautta. Paistetaan 125 asteessa kunnes sisälämpötila 62-65 astetta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti