torstai 6. heinäkuuta 2017

Ex tempore -reissu

Tallinnaan


Viimeisen lomaviikon alkupäivien säät olivat karmeat ainakin meillä päin. Mitään ei voinut tehdä kuin linnoittautua sisälle, ja mun hermoja alkoi tietysti nyppimään. Siitä se idea sitten lähti, kesän ainoan yhteisen lomaviikon pikareissu Tallinnan risteilylle, ja ihan lyhyesti Tallinnaankin. Hassuinta tässä tietysti on se, että Silja Linen pisteillä saatiin itse risteily 25 eurolla, kun junaliput Helsinkiin maksoivat nelinkertaisesti...huh miten helppoa etelä-suomalaisille tällaiset reissut ovatkaan!


Lähdettiin siis aamupäivästä matkaan, istuskeltiin ihmettelemässä Helsingin vilskettä tovi ja illansuussa kivuttiin laivaan, joka oli siis Silja Europa. Olimme valinneet illan buffet-ajaksi heti ensimmäisen, joka alkoi tuntia ennen laivan lähtöä. Valinta oli tällä kertaa erinomainen, koska näin saimme iltaan aikaa seurata merimatkaa, tutustua laivan tarjontaan ja leikkipaikkoihin, käydä katsomassa saippuakuplashowta (kuulostaa latteammalta kuin olikaan) ja käydä vielä illan päätteeksi lasten discon kautta pyörähtämässä drinkeillä tanssiravintolassa. 





Aamulla meriaamiaisen jälkeen lähdimme käväisemään aurinkoisessa Tallinnassa lyhyellä kävelyllä ja ostoksilla, palaten laivaan hyvissä ajoin. Aikaa maissa oloon olisi ollut neljä tuntia, taisimme käyttää pari tuntia. Tallinnasta lähtöä seurasimme kannelta niin kauan kunnes tuuli alkoi olla niin kova ettei kannella olo ollut enää viihdyttävää. Loppumatka sujuikin kaupoissa kierrellessä ja tietenkin taasen leikkipaikoilla, ne kun vielä ovat aika kova juttu. Illalla kotiin päästyämme olimme aika väsyneitä koko sakki, mutta tyytyväisiä tähän pieneen lomareissuumme. Ei hullumpi risteily, vaikka aluksi ajattelimmekin vähän että onko näin lyhyessä jutussa mitään järkeä :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti