maanantai 25. huhtikuuta 2016

Kolmården

Kesälomareissu 2015, osa III


Kolmas ja viimeinen (kilometrin mittainen) osa viime vuoden kesälomareissusta tulee tässä, muut postaukset näet täältä ja täältä!

Hotelli Villa Bråvikenistä suuntasimme aamulla kohti Kolmårdenia, jonne olikin vain n. 10 km matka. Saimme ajaa suoraan heidän oman hotellinsa (Vildmarkshotell) parkkipaikalle, ja käydä hakemassa noutopisteeltä liput eläinpuistoon sekä huoneen avaimen. Sitten vain takaportille odottamaan puiston aukemamista! (liput saa hakea klo 9 alkaen ja portit aukeavat klo 10). 

Olin etukäteen lukenut muiden vinkkejä siitä, että takaportilta sisääntulijoiden kannattaa suunnistaa ensimmäiseksi Safarille, ennenkuin valtaosa pääportilta tulijoista ehtii sinne saakka. Niin siis teimme mekin ja kävelimme suoraan Safarijonoon, josta selvisimme ihan muutaman minuutin jonotuksella! Ruuhka-aikoina kun jonotus saattaa olla jopa tunninkin, ainakin muiden kirjoitusten perusteella! Safari kannattaa ehdottomasti kokea, oli upea juttu. Vaunussa sai valita suomenkieleisen selostuksen, ja koko safari kesti kauemmin kuin luulimme, ehkä n. 20-25 minuuttia. Safarilta avautuivat hienot näkymät merelle ja eläinten aitauksiin, mm. kirahvit näkyivät todella hienosti. Muutamia eläimiä ei näkynyt lainkaan, mutta ihan tarpeeksi kuitenkin. 

Safarilta lähdimme pikkuhiljaa tutustumaan muuhun puistoon, pysähdellen eläinten kohdalla hetkeksi katselemaan niiden touhuja. Useimmilla aitauksilla oli erikseen näytösajat, mutta me emme näihin tähdänneet ihan ajankäytönkään vuoksi. 
Puistohan on valtavan suuri (pituus n. 1,5 km) joten melkoista vauhtia saa pitää jos sen aikoo yhdessä päivässä kiertää. Olimme tyytyväisiä kahden päivän varaukseemme, jolloin ensimmäisenä päivänä ei iskenyt paniikkia kaiken näkemisestä ja kokemisesta. Ehdimme siten viettää hyvän tovin isossa leikkipuistossakin, sekä etenkin Bamsen maailmassa, joka oli tytön mielestä eläinpuiston parasta antia! Siellä kun pääsi vähän suurempiin vuoristoratoihin ja sai viilentää itseään melkoisen kuumana päivänä suihkulähteessä :) 
Bamsen maailmasta
Iltapäivällä kävelimme rauhakseen takaisin päin, ja koska satuimme sopivasti delfinaarion kohtaan esityksen ollessa alkamaisillaan, päätimme jonottaa saman tien myös sinne. Delfiinishowta oli etukäteen kehuttu mitä upeimmilla ylistyssanoilla, mutta omasta mielestäni se ei juurikaan eronnut Särkänniemessä näkemistämme esityksestä. Delfiinishown kesto oli n. 20 minuuttia. 

Delfinaarion jälkeen palasimme takaisin hotellille, koska halusimme ehtiä testaamaan myös sen kylpylän. Kylpylään päästessämme ihmettelimme hyvän tovin sen pienuutta, eli yhtä allasta, kunnes bongasin seinässä opastekyltin; kylpylä jatkuikin alakerrassa :D
Sieltä löytyikin sitten lasten alla, poreallas, villivirta sekä ulkoallas. Kylpylässä lilluimme rentoutumassa muutaman tunnin kunnes oli pakko lähteä ennenkuin hirmunälkä yllätti. 

Syömässä käytiin illalla tietenkin hotellin omassa ravintolassa, tarkoitus oli syödä listalta mutta illallisbuffetin ollessa vielä tarjolla kallistuimme kuitenkin siihen. Huoneeseen päästyämme emme paljon jaksaneetkaan kuin kaatua sänkyyn (ja ihailla jo toista iltaa peräkkäin upeaa kesäistä täysikuuta). 

Kolmårdenin hotellin huoneesta ei tullutkaan otettua kuvaa, siellä oli melko pienehköt päivitystä kaipaavat huoneet, mutta yhdeksi yöksi varsin kelvolliset. 
Aamiaisesta sen verran, että se oli aika kaoottinen, kun suurin osa lapsiperheistä oli samaan aikaan syömässä; astiat ainakin loppuivat pariin kertaan kesken.

Toisena päivänä Kolmårdenissa kiersimme puiston ympäri toiseen kertaan vähän nopeammassa tahdissa, sen sijaan aikaa annoimme lisää tytön lemppareille eli vuoristoradoille; jostain syystä jonoa oli yllättävän vähän ja menimme kummatkin vuoristoradat moneen kertaan. Toisen päivän sykähdyttäin eläinhetki oli tiikerin näkeminen 10 cm päästä. Välissä tosin turvalasi, mutta mahtava kokemus kuitenkin!


Iltapäivällä olikin aika lähteä ajelemaan takaisin Tukholmaan iltalaivaan. Lähtöselvityksessä meitä odotti mieluisa yllätys, hyttimme oli nimittäin upgreidattu de luxe-hytiksi! Cheers SilJa Line, olihan se mukavaa nauttia kylmästä kuohuviinistä hiostavan päivän päätteeksi sekä vähän tilavammasta hytistä! 

Paluumatkalle olin varannut meille vanhan kunnon buffetillallisen. Jo viime vuonna yllätyin, pitkästä aikaa kun laivalla tuli oltua, buffetin nykytasosta. Sehän on ihan huippu! Ei mitään örvellysmeininkiä vaan todella hyvää nykyaikaista, trendikästä ruokaa ja juomaa. Nam!

Ilta päättyi meillä Muumidiscoon, jossa hauskan yhteensattuman kautta tanssahteli myös kaverit naapurista :) Samalla laivalla kotiin vuoden Ranskan reissun jälkeen palasi myös tämä perhe, jotka pitikin käydä toivottamassa tervetulleiksi Seinäjoelle!
Aamulla olikin vuorossa aikainen herätys autokannelle ja kotiin ajelun aika, siinäpä se kesälomareissu 2015!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti