perjantai 29. heinäkuuta 2016

Syksyn suunnitelmista

Muutama sananen


Meidän arki muuttuu tänä loppukesänä ja alkusyksynä merkittävästi, kun tyttönen aloittaa koulutaipaleensa. Onneksemme koulu on ihan tuossa lähellä, n. 500 metrin päässä, ja varsinaisia tienylityksiäkään ei ole kuin yksi. Tämä kulkemismurhe on siis poissa päiväjärjestyksestä, varsinkin kun tästä naapurustosta lähtee samalle luokalle muitakin lapsia. Oven lukko vaihdettiin käteväksi sähkölukoksi ja kännykkääkin osataan käyttää, joten osa perusasioista on hallinnassa -  nyt pitäisi vielä harjoitella kellonaikoja! 

Itse aloitan syyskuun alussa 6-tuntisen työpäivän helpottamaan arkea. Nyt etukäteen ajateltuna kuvittelen saavani päivääni ruhtinaallisesti lisää aikaa, vaikka eihän se käytännössä tarkoita minulla kuin 1,5-2 tuntia pois työpäivästä. Onhan sekin jotain, lyhennykset käytän joko aamusta tai iltapäivästä riippuen nyt vähän lukujärjestyksestä jne. Ainakin aamuun pitäisi saada lisää tunteja jos pitää heräämisrytmin samana kuin nytkin. Olen nyt kesäaamuina huomannut, että on mukava tehdä jotain hommia heti aamulla jo ennen töihin lähtöä pois loppupäivän tehtävälistalta. Olen esimerkiksi tyhjännyt ja viikannut vaatteita kuivausrummusta tai esitehnyt ruuan jääkaappin säästäen siten ihanaa aurinkoaikaa iltapäivästä. 
Tää on niin arkikuva kuin olla voi...

Kesällä sain myös hetkellisen mielenhairahduksen ja ilmoittauduin avoimen yliopiston opintoihin talven ajaksi, suorittamaan eräät perusopinnot. Lisäopinnot ovat kyllä pyörineet mielessä jo monta vuotta, mutta nyt tartuin tuumasta toimeen. Tämä tarkoittaa siis vähän erilaisiin kirjoihin uppoutumista ja tietokoneella istumista, mutta onneksi leijonan osa opinnoista on itsenäistä verkkotyöskentelyä, jota voi tehdä sitten milloin ja missä itselle sopii. Ihan innolla odotan itsensä likoon laittamista tämän suhteen!

Tytön muodostelmaluisteluharrastus jatkuu jo heti elokuussa, ja vielä on vähän auki tuleeko joku toinen harrastus rinnalle. Ekaluokkalaiselle tuo yksikin kyllä riittäisi, mutta jos oikein kovasti haluja on uimiseen tai tanssiin (näistä on itse puhunut) niin voihan sitä ainakin kokeilla. Itselle taitaa nyt riittää lenkkeilyn henkiin herättäminen, sitä kun voi sitten tehdä kalenteriin katsomatta. 

Muutoin on tarkoitus aloittaa normaalit arkirutiinit ja viettää leppoisaa aikaa ihan kotosalla, teettää tuo vajaan työajan tekeminen samalla vajaan palkan joten mitään isompia suunnitelmia ei nyt talven varalle olekaan. Viime vuonna kirjoittelinkin syksyn rutiineista täällä (klik). 

Nyt kuitenkin vielä hyvää kesäviikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti