torstai 4. toukokuuta 2017

Hirvipaisti

Ensimmäinen yritys


Vapuksi valmistin hirvipaistia ensimmäistä kertaa koskaan. Googlettelin muutamaa ohjetta, joista valitsin lopulta olut-pohjaisen marinadin. Paisti suli hiljalleen jääkaapissa kaksi päivää samalla marinoituen, ja paistossa meni muutama tunti - joskin uunissa oloa tuli ehkä hivenen liikaa koska kävimme välillä kauppareissulla ja samalla paistin sisälämpötila oli noussut vähän liikaa. Ihan hyvin silti mielestäni onnistuin ensimmäiseksi kerraksi!




Hirvipaisti; marinadi

2 dl tummaa olutta
2 rkl siirappia
2rkl öljyä
timjamia
rosmariinia
suolaa 
mustapippuria

Marinadin aineet sekoitetaan, paisti saa marinoitua jäisenä jääkaapissa pari vuorokautta. Paistetaan 125 asteessa kunnes sisälämpötila 62-65 astetta. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti