maanantai 8. kesäkuuta 2015

Powerpark

Sateisena lauantaina


Lauantaina vietimme koko päivän Powerparkissa, Tehyn järjestämässä yksityistilaisuudessa (7000 hengelle...). Huvipuistossa vierähtää vallan helposti koko päivä, olimme paikalla n. 20 minuuttia aukeamisen jälkeen ja lähdimme viimeisten joukossa illalla seitsemältä pois. Menneinä vuosina olemme sattuneet Poweriin aina sellaisina päivinä, että väkeä ei ole ollut paljoa, joten nyt jouduimme ensimmäistä kertaa oikein kunnolla jonottamaan laitteisiin, joka tietenkin vei aikaa. Iltapäivällä alkanut sade kuitenkin tyhjensi puiston melko tehokkaasti, ja päivän viimeiset tunnit saimmekin painella laitteisiin oikeastaan lainkaan jonottamatta! Olimme varautuneet sateeseen, joten pärjäsimme hyvin loppupäivänkin.
Powerparkin hurjasta uutuudesta, Junker-vuoristoradasta olettekin jo varmaan kuulleet. Tulipa sekin sitten testattua! Olin kahden vaiheilla, uskallanko hypätä kyytiin (varsinkin kun turvakaaret näyttävät aivan olemattomilta) mutta lopulta jonojen vähettyä päätimme käydä laitteen testaamassa. Jonossa jouduin melkoiseen paniikkiin ja meinasin jo perua menoni, mutta sitten yhtäkkiä pääsimmekin jonon ohi kyytiin (useat jonottivat vaunun etupenkille pääsyä) ja se oli menoa se! Ajo oli aivan mieletöntä, Junkerin kyyti on ehdottomasti hurjin laite missä olen koskaan ollut (ja kaikennäköistä on tullut testattua). Sitä en tiedä, uskallanko koskaan mennä siihen uudelleen (kuten on käynyt vapaapudotuslaitteen kohdalla, ei kiitos enää 72 metriin ja sieltä alas) mutta onneksi testasin.
Hyvä video Junkerin kyydistä löytyy esimerkiksi täältä ja täältä.
Ilme Junkerin jälkeen; adrenaliinit pikkuisen koholla!!
Powerparkin muista laitteista täytyy mainita ihana puuvuoristorata, joka tuntuu aina yhtä hurjalta mutta ihanalta. Samoin pikkuvuoristorata Joyride on aina testattava sekä hauska Neo's Twister jossa ei voi istua nauramatta. Lasten laitteista suuren suosion sai lasten vuoristorata jossa mentiin ainakin yli kymmenen kertaa (jos jonoa ei ollut, laitteen hoitaja antoi istua vaunussa aina uudelleen ja uudelleen), Jet Ski -vesilaite johon tyttö pääsi nyt ensimmäistä kertaa ja vanha kunnon viikinkilaiva.
Jet Ski

Powerparkin omat ruokapaikat olivat aika täynnä, joten kävimmekin syömässä viereisen kauppakeskuksen ravintolassa. Ei huono vaihtoehto, aikaakaan ei mene sen kummemmin kuin huvipuiston puolella jonottaessa.
Powerparkille pitää vielä antaa tunnustusta perinteisen siisteyden ja huolella toteutettujen yksityiskohtien lisäksi sympaattisten eläkeläisten työllistämisestä kesäksi. Puistossa on kaikenikäisiä työntekijöitä ja kaikki ovat kohteliaita ja palvelualttiita, mutta parhaat keskustelut tulee käytyä laitejonoissa nimenomaan näiden hieman vanhempien työntekijöiden kanssa. Mukava lisä puistopäivälle, saimme muun muassa muutamia yksityiskohtaisia tietoja Junkerin rakentamisesta, jotka vähän hälvensivät pelkoani laitetta kohtaan.

Keinussa on aivan ihanat maalaukset; yksi puiston sadoista yksityiskohdista.
Kesän huvipuistoreissu on nyt siis tehtynä, kiitos Tehylle lipuista!
(Kameraa ei ollut mukana eikä puhelimellakaan tullut montaakaan kuvaa otettua, joten tässä vain muutama hajanainen otos päivästä)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti