perjantai 5. kesäkuuta 2015

Wanderlust

Haaste ilman haastetta


Olen tällä valtavalla matkailukokemuksellani (hah!) varsin ihastunut kaikkeen matkailuun liittyvään blogeissa. Olen jo keväällä bongannut tämän blogeja kiertävän haasteen, eli wanderlust -postaukset. Koska tiedän, että minua ei kukaan haasta, niin haastan jälleen kerran itse itseni :D Tällä kertaa mennään ilman kuvia, koska tietokone on vähän jumissa (täynnä, odotellaan lisämuistia).
 
1. Tärkein leima passissasi?
Reilun vuoden vanhassa passissani ei ole kuin Turkin leimat. Sen sijaan vanhemmassa versiossa on Ugandan leimat, jotka ovat ehdottomasti tärkeimmät. Koko reissu Afrikkaan oli yksi elämäni kohokohdista, jota kelpaa edelleen yli kymmenen vuoden jälkeen muistella.
 
2. Osaatko luetella passisi numeron ulkoa?
En todellakaan. Pitäisikö?!
 
3. Mieluisin matkustusväline? Juna, lentokone, auto?
Lentokoneella matkustaminen on mielestäni ihan mukavaa, joskin viime aikoina olen jostain syystä alkanut hieman pelätä lentämistä, lähinnä turbulenssien ja nousujen / laskujen aikana. Junalla tulee matkustettua todella vähän, lähinnä satunnaisia työmatkoja. Autoilusta nautin aina, kun en itse ole kuskina, joten valitsen siis auton.
 
4. Matkatavaroiden top 3?
Jaa, tämähän on vähän hankalampi. Ei yhtäkkiä tule mieleen mitään, joka olisi ehdoton mukaan otettava perus puhelinta jne. huomioimatta. Tai no, käsidesi kulkee aina matkassa! Hyvä laukku, johon mahtuu päivittäiset tarvikkeet ja jota on helppo kantaa, voisi olla toinen. Miehen mukana kuljettama monitoimiveitsi on pelastanut monelta pulmalta, joten valitaan se kolmanneksi.
 
5. Hostelli vai hotelli?
No kyllähän se väistämättäkin on hotelli. Nykyään vielä mitä parempi tasoinen, sen parempi. Olen majoittunut jos jonkinlaisissa tuvissa aina todella hyviin hotelleihin, mutta eipä tässä varmaan ainakaan lapsiperheenä paluuta ole kovinkaan heikkoon majoitukseen.
 
6. Matkustatko samoihin kohteisiin vai tutkitko uusia paikkoja?
Kummassakin on puolensa ja kumpaakin on tehty. Ehkä mieluummin toki tutkin uusia paikkoja, mutta helppoahan se on mennä samaan hyväksi havaittuun kohteeseen.
 
7. Luetko etukäteen matkakohteestasi (esim. kulttuuri, nähtävyydet, turvallisuus) vai menetkö summanmutikassa?
Ehdottomasti tutustun matkakohteeseen jo kotona, lähinnä netin välityksellä. Hyviä vinkkejä, ravintoloita ja käyntikohteita olenkin bongannut kohteista etukäteen tutustumalla.
 
8. Paras matkailusivusto?
En ole kovin kokenut matkailusivustojen käyttäjä, eniten tulee käytyä Rantapallon sivuilla.
 
9. Mitä kaupunkia suosittelisit ystävällesi? Miksi?
Voinen suositella Kampalaa, josta löytyy sekä täysin länsimaalainen osa että "perinteinen" afrikkalainen puoli. Kampala on myös suht turvallinen, ainakin oli aikoinaan, toki en ole viime aikoina enää liiemmälti sieltä uutisia seurannut. Toinen suositus on vanha kunnon Alanya, sopivan suuri rantalomakohde ja ehdottoman mukava ainakin meidän makuun. Turistirysä toki, mutta menettelee.
 
10. Lähdet huomenna ja raha ei ole este. Minne olet menossa?
Todennäköisesti olisin menossa jonnekin päin Karibiaa. Paratiisisaarelle ehdottomasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti