tiistai 24. toukokuuta 2016

Unohtunut lupaus

Vinkit kahdelta viime vuodelta


Lukaisin läpi Ruotsinkesäreissuista kertovat postaukset, ja huomasin että olin luvannut kertoa muutaman vinkin Astrid Lindgren's Värld:iin matkaaville! 
Parasta vihdoin ja viimein tarttua toimeen, ja tässä Kolmårdenilla laajennettu vinkkipostaus:
 
1. Mieti aikataulut tarkasti. Kannattaa miettiä tarkkaan, millä laivalla ja mistä menee Ruotsiin yli. Varsinkin Turun laivalla mennessä aamuherätys on melko aikainen, joka vaikuttaa koko päivän jaksamiseen. Reissun ajankohta kannattaa sijoittaa muualle kuin heinäkuulle, alhaisimpien hintojen ja yleisen ruuhkan välttämiseksi. Varaa matkaan riittävästi aikaa, jotta koko ajan ei tarvitse ajaa / juosta hiki hatussa paikasta toiseen. 
 
2. Kahden päivän liput. Jos menee ensimmäistä kertaa Astrid Lindgren's Världiin tai Kolmårdeniin, suosittelen ehdottomasti kahden päivän lippuja jotta aika riittää. 
 
3. Omat eväät. Omia napostelueväitä ja juomista kannattaa varata reilusti mukaan tietenkin automatkoille ja perilläkin puistoihin. Sekä ALV:ssä että Kolmårdenissa oli mahdollisuus syödä omia eväitä, Kolmårdenissa en nähnyt grillipaikkaa mutta ALV.ssä niitäkin oli. Meillä mukana oli lähinnä juomista ja pientä välipalaa kuten banaania, keksejä ja rusinoita, jotka auttoivat ensi hätään nälän yllättäessä. Ostimme lisää syömistä molemmista paikoista. 
 
4. ALV- suositut näytökset. ALV:ssä suosituimpia esityksiä olivat Pepin ja Eemelin esitykset. Näihin kannattaa mennä todella hyvissä ajoin (jopa yli puoli tuntia ennen alkua), jos mielii saada hyvän paikan. Kannattaa kuitenkin huomoida, että pitkin päivää saattaa esiintymis"areenoilla" olla yllätysesityksiäkin, jotka voivat ihan hyvin riittää. 
 
5. Istuinalustat. Mukaan reppuun kannattaa pakata jonkinlaiset istuinalustat, ainakin märkyyden varalta. 
 
6. Kärrymerkki. Molemmissa paikoissa saa (ja kannattaa!) vuokrata vetokärryjä. Toissa vuonna kärrymme katosivat kerran, ja sen välttämiseksi olemmekin siitä lähtien merkinneet kärryt jollakin keinoin jotta ne on ainakin helpompi tunnistaa jos joku ne vie, tai tunnistaa muusta kärrymerestä itsekin. 
 
7. Kolmårdenin safari. Mikäli menet sisään takaportista (eli toisin sanoen majoitut Kolmårdenin omassa hotellissa), suuntaa ensimmäiseksi safarille niin vältyt jonoilta! 
 
8. Budjetti. Jos matkustaa yön yli laivalla tarkoituksena vain päästä Ruotsin puolelle, kannattaa miettiä haluaako maksaa paremmasta hytistä vai kelpaako ihan normiversio. Toissa vuonna ainakin maksoimme aika turhaan A-hytistä, kun siellä ei tehdä muuta kuin nukuta muutama tunti. 
ALV majoituspaikkoja kannattaa vertailla, olemme nyt yöpyneet siis keskustan hotellissa ja mökkikylässä, joskin mökkiyöpyminen oli meille arpavoiton vuoksi ilmaista.
Kolmårdenin hotelliyöhön kuuluivat kahden päivän eläinpuistoliput, joka loppuviimein tuli mielestäni huokeammaksi kuin lippujen ja majoituksen erikseen varaaminen. 

Tässä päällimmäisenä mieleen tulleet vinkit :)

Kaikki aiheeseen liittyvät postaukset kuvineen löydät tunnisteen Ruotsi alta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti