torstai 29. joulukuuta 2016

Olutleipä

Vielä ehtii uudeksivuodeksi!


Leivoin ennen joulua pakastimeen pari olutleipää, joista toinen nautitaan nyt vasta uudenvuoden aattona. Helppo valmistaa, aineet vain sekoitetaan yhteen!

Makea olutleipä

3 dl tummaa olutta (kuumenna kädenlämpöiseksi)
25 g hiivaa
1 dl siirappia
1 dl ruisrouhetta
1 dl kaljamaltaita
1,5 tl suolaa
1 dl ruisjauhoja
4 dl vehnäjauhoja

Sekoita ainekset keskenään ja laita n. 1,5 litran kokoiseen vuokaan. Nostata tunnin ajan ja paista 175 asteessa tunnin ajan. 
Sopii muuten erityisen hyvin lohimoussen kaveriksi! (Graavi- tai kylmäsavulohta, smetanaa, ranskankermaa, punasipulia, tilliä). 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti