torstai 6. elokuuta 2015

Kesäkukkia

Meidän pihalla


Olisiko korkein aika tehdä pieni kuvapläjäys meidän tämän vuoden kesäkukista. Loppukesästä kun niiden hoito tahtoo unohtua ja alkavat raukat kärsiä :)
Tykkään laittaa kesäkukkia melko runsaasti, niin että vähän joka puolella taloa löytyy ruukkuja. Rahan säästämiseksi meillä kuitenkin istutetaan ruukkuihin myös perennoja, muun muassa kuunliljaa. Syksyllä ne sitten taas siirretään maahan talvehtimaan ns. "siirtopenkkiin", kuten tontin laidalla olevaa sekapenkkiä kutsumme.

Saatan myös kasvattaa siemenistä muutamia kukkia, ainakin alla oleva härkäpapu on tänä vuonna itse kasvatettu. Loput sitten ostetaan!
Kuten kuvistakin huomaa, pidän erityisesti roikkuvista lisäyksistä ruukkuihin, ja nämä suurimmaksi osaksi ovatkin niitä omasta maasta otettuja, kuten tämä keltainen maanpeitekasvi jonka nimeä en tiedä. Kaunis roikkuvana ja kukkii aika kauan.
Ruukut meillä ovat melko sekalaisia ja eri värisiä, eniten pidän isoista saviruukuista ja näistä vanhoista "saaveista". Tässä muuten hyvä esimerkki ruukusta, johon on istutettu täysin omasta pihasta otettuja kukkia!
 
Tässä siis oli osaa meidän tämän kesän kesäkukista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti