torstai 28. tammikuuta 2016

Vähän erilainen arkipäivä

Kotona


Klo 5.00. Miehen kello herättää jostain saamarin syystä näin aikaisin. Tyttö havahtuu ja tahtoisi myös alakertaan, onneksi nukahtaa vielä, kuten minäkin, hetkeksi.
Klo 5.30. Oma kello herättää. Painan 10 min. torkun päälle, kuten aina, mutta nousen muutaman minuutin päästä kuitenkin.
Klo 6.25. Olen puoliksi valmis aamutoimissani. Menen herättämään tyttöä. Tulemme alas, pyytää mittaamaan kuumeen. Sitähän yllättäen vähän onkin, yöllinen nenän niiskutus olisi jo pitänyt tajuta varoitusmerkkinä. Soitto miehelle että jäämme kotiin ja huomenna on hänen vuoronsa. 
Klo 7.00. Soitto töihin etten tule tänään. Syödään aamupalaa, tyttö katsoo Pikku Kakkosta ja minä luen lehteä koneelta. Ensimmäiset kyselyt koska pelattaisiin. Soitan eskariin että tyttö kipeänä.
Klo 8.50. Aamun ensimmäinen peli, Muumipurnukkajahti ja vielä kahteen kertaan.
Klo 9.30. Katsotaan dvd:tä (Lumottu lelukauppa) ja syödään karkkia.
Klo 11.00. Riisun aamutakin ja puen vaatteet. Juon vähän lisää kahvia, selaan blogit ja alan siivota alakerran makuuhuoneen vaatekaappia. Tyttö pelailee tietokoneella ja alkaa katsoa Onneli ja Anneli -dvd:tä.
Klo 12.30. Keitän perunoita ja lämmitän lohipullia. Tyhjään tiskikoneen ja siistin keittiötä. Syödään. Jälkiruokaakin on, eilen illalla tehtyä hedelmäsalaattia ja vaniljakastiketta.
Klo 13.10. Sanon että nyt kotonakin pidetään lepohetki kuten eskarissakin. Asettaudutaan mukavasti sohvalle, luetaan Tuhkimo-satu ja puolet Tiheikön väen keväästä. Tyttö vaatii että laitan kellon soittamaan ettei nukuta kauaa. Alan torkkua, tyttö ei, mutta on kuitenkin hetken hiljaa.
Klo 13.45. Totean, ettei tästä mitään tule ja nousen ylös. Tyttö lataa itselleen uuden pelin puhelimeen, pelaa sitä ja niiskuttaa nuhanenäänsä koko ajan. Juon kupin kahvia ja selaan taas nopeasti blogeja.
Klo 14.15. Alan siivota viikkosiivoja.
Klo 15.30. Kipaistaan nopeasti kirjastoautolla pakollisten palautusten vuoksi, tyttö pukee vasta päivävaatteet. Lainataan muutaman uusi kirja. Luetaan heti kotiin tulessa kaksi lukua Risto Räppääjä -kirjasta. Mies tulee töistä ja lähtee kauppaan.
Klo 17.00. Tyttö katsoo hetken Pikku Kakkosta, mä selaan postissa tulleita lehtiä (ilmaisjakeluita ja uusi Talo&Koti).
Klo 18.00. Sytytetään takka. Mies lähtee ulos lumitöihin. Laitan pyykkikoneen pyörimään. Pelataan hetken Fakiiri- ja piirustuspeliä. Tiskaan muutaman astian ja siistin (taas) keittiön.
Klo 19.00. Anoppi soittaa. Tyttö alkaa katsella albumeita, joissa on hänen vauvakuviaan ja jämähdän sohvalle katselemaan niitä.
Klo 19.50. Tyttö syö iltapalaksi pinaattilettuja (?) ja kivennäisvettä. Laitan aamuksi vaatteet  ja laukun valmiiksi ja alan suunnitella saunan lämmittämistä.
Klo 21.00. Saunotaan nopeasti. Näin myöhään, koska muilla ei ole niin kiire nukkumaan paitsi minulla. Laitan pyykit yöksi kuivausrumpuun. Viimeistelen tämän postauksen ja painumme sänkyyn. Hyvää yötä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti