lauantai 22. marraskuuta 2014

Savusiikaa

Lauantai-iltapäivänä


Tänään söimme pitkästä aikaa kalaa, kun bongasin hyvän tarjouksen valmiiksi savustetusta siiasta. Normaalisti savustamme kalan itse, mutta nyt oli edullista ostaa valmis kala. Laitoin siian kanssa lohkoperunoita ja sipuli-herkkusieni-kermakastiketta helpolla tavalla, eli lohkoperunat pyörittelin öljyssä ja perunamausteessa ja paistoin 225 astetta n. puoli tuntia. Kastikkeeseen kuullotin sipulia, paistoin herkkusieniä ja lisäsin juustokermaa. Nopeaa ja tosiaan ihan iisiä valmistaa, mutta silti ehkä enemmän meidän viikonloppuihin sopivaa ruuanlaittoa.
 
Lohkoperunoihin laitoin tällä kertaa oliiviöljyä, koska "normiöljy" oli päässyt loppumaan. Hyvä maku tuli!

  
Viikonloppuisin on mukava syödä astetta arkea paremmin ja panostaa ruuanlaittoon sekä itse ruokahetkeen perheen kanssa. Itse juon usein viikonloppuisin ruuan seuraksi lasillisen viiniä, mutta mies joutuu enimmäkseen kieltäytymään myöhemmän autoilun vuoksi.
 

 
Lumisade näyttää yltyvän täällä Pohjanmaalla, joten illaksi lienee tiedossa pientä reippailua lumitöiden merkeissä! Mukavaa lauantai-iltaa kaikille! 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti