tiistai 31. maaliskuuta 2015

Duudsonit Activity Park

Mainio mesta!


Sunnuntaina tosiaan pääsimme testaamaan ensimmäistä kertaa Duudsonit Activity Parkin. Menimme sinne sillä oletuksella, että olemme siellä muutaman tunnin, niin kauan kuin tyttö viihtyy. Oletimme, että viisivuotiaalle ei siellä juurikaan ajanvietettä ole, vaan että aktiviteetit on tarkoitettu muutamia vuosia vanhemmille. No, kuten arvata saattaa, olimme todellakin väärässä! Paikkahan oli aivan mieletön, vaikea arvata ankean harmaan tehdashallin sisältävän tällaisen puuhapuiston!
Duudsonit parkiin sisälle mennessä ensimmäisenä törmää tietenkin lipunmyyntiin ja pieneen myymälään, jossa myydään mm. Duudsonit -tuotteita ja makeisia. Ulkovaatteet ja tavarat voi jättää naulakoihin tai lukollisiin kaappeihin. Tästä eteenpäin eivät aikuisetkaan saa mennä ulkokengillä. Sen sijaan sisäkenkiä puistoon suositellaan, joskaan niitä ei juurikaan kenelläkään näkynyt.

Itse puiston puolella onkin sitten monenmoista puuhattavaa ja nähtävää. On tietenkin ne trampat, joista voi pomppia suureen vaahtomuovialtaaseen, on polkuautoja, skeittailua, pieni kiipeilyseinä, valtava leikkipaikka lapsille, sirkustelua, vaijeriliuku. Eri lajikokeilupisteillä saa kokeilla mm. baseballia, keihäänheittoa, pituus- ja korkeushyppyä, jalkapalloa jne. Yksi hauska yksityiskohta puistossa oli kärryralli, johon kait itse Duudsonit olivat kuvanneet pari videota :D Kaikkialle oli muutoinkin tiputeltu pieniä yksityiskohtia näiden neljän veijarin elämän varrelta, kuvaseinineen ja pituushyppyennätyksineen. Myös kuulutukset hoidettiin osaksi Duudsonien äänillä.


Puistossa on tietenkin oma kahvila ja ravintola, ja nälkähän meidätkin päivän aikana yllätti. Ainut miinus päivässä olikin ruuan melko kohtuuton odottelu, 40 minuuttia. Emme tilatessamme tienneet, että odotusaika on noin pitkä, koska edessämme ei sattunut olla jonoa vaan ilmeisesti ryysis oli ollut hetkeä aiemmin. Siinäpä sitten istuttiin ja ihmeteltiin, toinenhan olisi voinut mennä kaikessa rauhassa tytön kanssa leikkimään toisen jonottaessa ruokaa. No, loppu hyvin, kaikki hyvin, saimme ihan maittavat hamppariannokset, josta erityismaininta ranskalaisille, aivan superhyviä itsetehtyjä! Ravintolassakin ovat paikalliset yrittäjät, ja siellä suositaan lähiruokaa, ilmeisesti ainakin lihat tulevat yrittäjien omalta tilalta. Kahvilan puolella ei näyttänyt olevan tarjolla niitä iankaikkisia berliininmunkkeja tai vastaavia, vaan esimerkiksi smoothieita ja itse tehtyjä marenkeja. Hyvät pisteet siis myös puiston ruokatoiminnoille! (Mikäli olen oikein ymmärtänyt, ravintola valmistaa myös puiston yhteydessä olevan liikuntapainotteisen yksityisen päiväkodin ruuat).
Puistossa vierähti lopulta neljä ja puoli tuntia, ja oltaisiin varmaan viihdytty kauemminkin mikäli aikataulu olisi antanut myöden. Ehdottomasti käymisen arvoinen paikka, kunhan varaa aikaa riittävästi. Toisaalta kaksi viimeistä aukiolotuntia ovat jo alennettuja, ja ajattelinkin viedä tyttösen joku viikonloppuilta purkamaan sinne loputkin energiat.
Reipasta loppuviikkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti