tiistai 12. huhtikuuta 2016

Kolmen ruokalajin päivällinen

Ruuan jämistä


Eräänä sunnuntaina meillä syötiin hienosti päivällinen (kello kolmen aikaan...) alku- ja jälkiruokineen. Harrastan tätä joskus, ehkä muutaman kerran vuodessa suunnitellusti, mutta nyt kolmen ruokalajin ruokailu olikin yllättävä valinta, kun aloin kaivella kaappeja ja totesin siellä olevan runsaasti kaikkea pilaantuvaa tai unohtunutta. Niinpä päätin hävikin pienentämiseksi värkkäillä jotain extraa:

Alkuruuaksi heitin uunivuokaan tortillasipsipussin (2 kpl) loput, avatun tex mex cheese sauce -purkin jämät ja yhden juuston lopun, jota ei saanut enää höylättyä; murustelin sen siis mukaan. Laitoin vuuan uunin alaosaan lämpenemään samalla kun paistoin "pääruuaksi" kanakoipia. 

Aika aneemiselta näyttää, mutta hyvää se oli!
Itse ruokana siis oli ihan kanankopipia (iso paketti pois pakastimesta tilaa viemästä) ja riisiä soijakastikkeella. 
Jälkiruuaksi pilkoimme hedelmäsalaatin, sillä meillä oli poikkeuksellisen paljon hedelmiä tarjolla ja tiesin että ainakin banaanit ehtivät mustua ennen kuin ne ehtii syömään. Salaattiin siis laitettiin banaania, omenaa, kiiviä ja appelsiinia, mehuksi avattu omenamehun loppu. Ja se kerma, siinä oli päiväys edellisenä päivänä (jäänyt pääsiäiseltä ylimääräistä), mutta hyvin vielä pystyi käyttämään hedelmäsalaatin kaverina :)
Pointti on se, että pyrin, kuten varmaan kaikki muutkin, vähentämään hävikkiruuan määrää sekä paremmalla ruokasuunnittelulla että tällaisella satunnaisella kaappien tarkastuksella. Lisäksi tämä postaus toimii eräänlaisena alustuksena seuraavaan postaukseen, jossa esittelen uuden ostokseni. Tälläkin tavalla siis voi ja pystyy pihistellä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti