torstai 28. huhtikuuta 2016

Parsapiirakka

Resepti vapuksi


Tässäpä kiva piirakan ohje vaikka vappuaatoksi!

Lohi-parsapiirakka

Pohjaksi valmis ruispohja
Täyte:
n. 400g vihreää parsaa
150 g kylmäsavulohta
1 sipuli
1,5 rkl öljyä
1 prk ruokakermaa
2 kanamunaa
1,5 tl suolaa
ripaus mustapippuria

Valmis taikina (tai googlaa ruistaikinan ohje) piirakkavuokaan. Kuori parsat nupun alapuolelta ja leikkaa tyvestä puumainen osa pois. Ryöppää parsat upottamalla ne kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen 2 minuutiksi. Jäähdytä parsat kylmällä vedellä lävikössä. Leikkaa lohiviipaleet pinemmiksi, kuori ja hienonna sipuli ja kuullota se. Sekoita kananmunat ja kerma keskenään, mausta. Levitä täytteet piirakan päälle ja paista 225 -asteessa n. 25 minuuttia. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti