keskiviikko 20. huhtikuuta 2016

Villa Bråviken

Kesälomareissu 2015, osa II


Kahden päivän ALV-session jälkeen ajelimme n. 150 km Kolmårdeniin, ja siellä eläinpuiston läheisyydessä sijaitsevaan ihanaan vanhaan kartanohotelliin Villa Bråvikeniin. Olin varannut hotellin netistä yhdeksi yöksi, koska halusimme viettää myös eläinpuistossa kaksi päivää, mutta kaksi yötä heidän omassa hotellissaan olisi tullut mahdottoman kalliiksi. 
Villa Bråvikenissä meidät otti vastaan paikan emäntä, ilmeisesti isäntäpari tekee melkoisen paljon itse hotellissaan, jossa he myös asuvat. Hotellissa ei ole ravintolaa, jonka jo etukäteen tiesimmekin, mutta sieltä olisi ilmeisesti autettu valitsemaan ravintola lähettyviltä. Me olimme syöneet jo aiemmin, ja varautuneet iltaan omilla eväillä. Niin näkyivät muutkin vieraat tekevän, hotellin pihalla oli pöytäryhmiä joihin oli mukava asettua nauttimaan eväistä ja hienoista maisemista merelle lämpimänä kesäiltana. 
Hotellin huoneet olivat kauniisti remontoituja, sängyt ja kylpyhuoneet uusittuja mutta huoneesta löytyi myös vanhaa, kuten meillä ihania pinnatuoleja. Meillä oli parvekkeellinen huone joka harmiksemme kuitenkin oli takapihalle päin, joten merelle tuijottelu jäi ikkunamaisemien varaan. Parveke oli myös hyvin pieni eikä siellä ollut edes kalusteita, joten siellä istuskelu jäi pois illanvietosta. 


Hotellin ulkotilat sen sijaan kaipaavat vielä viimeistelyä, joskaan en tiedä onko tarkoituskin pitää puutarha luonnontilassa. Mahdollisuuksia olisi vaikka mihin, mikäli isäntäpari haluaa pihaa kunnostaa. Maisemat joka tapauksessa olivat kauniit!
Lämpimän kesäillan kruunasi upea täysikuu meren yllä, jota hämärän tultua jaksoimme hetken ulkosalla ihastella.

Villa Bråvikenin aamiainen oli katettu kauniisti alakeraan ruokasaliin/aulaan, tarjolla oli ihan perusaamiainen mutta runsaampana kuin kuvittelin. Kaikki oli laitettu kauniisti esille ja etenkin tuore leipä ja hedelmät tekivät hyvin kauppansa. 

Yöpyminen Villa Bråvikenissa oli mukava ja vähän erilainen kokemus matkan varrella, eikä edes kovin kallista. Hyvä vaihtoehto välietapiksi  tai yöpaikaksi mikäli ei halua olla yötä Kolmårdenin omassa hotellissa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti