torstai 23. heinäkuuta 2015

Vauhtiajot

12. kerta


Vauhtiajot täyttää tänä vuonna jo 12 vuotta. Yhtä monta kertaa olen tapahtumassa viihtynyt, joskin kolmena ensimmäisenä vuotena vain (vapaaehtois)töissä. Miehellä on laskujensa mukaan nyt yhdeksäs vuosi menossa. Melkoisia konkareita siis olemme, mutta emme toki niitä kovimpia, jotka viihtyvät radalla päivät ja jaksavat vielä illalla juhlimaan festarialueelle. Itse olen jaksanut raahautua käymään radalla vain muutamana vuonna, mies siellä toki perinteisesti käy ainakin muutaman tunnin ajan katsomassa ajoja (ja varikoita). Tänä vuonna ainakin taitaa jäädä minulta väliin, koska siellä ei nyt ole edes tuttuja varikolla, kuten edellisinä vuosina.
 
Vauhtiajoja on siunattu lähes aina mahtavilla helteillä. Poikkeuksena muistan ainakin vuonna 2009 olleen melko sateista, osallistuin nimittäin silloin festareille jo aika muhkean mahan kanssa eikä minulta otettu sateenvarjoa pois vaikka ne vissiin silloinkin kiellettyjä olivat. 2011 tai 2012 oli myös sellainen vuosi, että todella kovat ukkosmyrskyt rankaisivat festarikansaa aika ajoin, mutta kaippa silloinkin suht kuivina selvittiin. Muuten iltaisin on aina selvinnyt ihan hellevaatteilla ja päivisin ollaan loikoiltu uima-altaalla vilvoittelemassa ja valmistautumassa uuteen iltaan. Tänä vuonna näyttää kyllä pahasti siltä, että hellekamppeet saa unohtaa ja sen sijaan pakata laukkuun sateen kestävää vaatetta; toivotaan nyt että sää vielä muuttuu paremmaksi...
 
Tänä vuonna festareilla must see -artisteja on ainakin JVG, Samuli Edelmann (vihdoin kaikkien näiden vuosien jälkeen!), Elastinen ja Jukka Poika. Todennäköisesti katsomme myös Kaija Koon ja E-Typen keikat. "Väliajoilla", eli vähemmän kiinnostavien artistien esiintyessä, etsitään tuttuja ja pidetään muuten hauskaa, saatetaan käydä myös kävelemässä vähän alueen ulkopuolellakin, jossa myös on yleensä hyvä meno.
 
Tänä vuonna saamme vielä osallistua ajoihin joka päivä, mutta ensi vuonna loma-ajankohdan osuessa alkukesään joudumme varmaan tyytymään vain kahteen festaripäivään. Mutta eipä murehdita sitä vielä, koska nyt on edessä yksi kesän kohokohdista. Tästä se lähtee, aina yhtä mahtavat Vauhtiajot!

Mukavaa viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti