maanantai 21. syyskuuta 2015

Hillo

Marja-aroniasta ja omenoista


Innostuin ensimmäistä kertaa poimimaan vähän marja-aronian marjoja, joita meiltä löytyy yhdestä puusta (kyllä, pihlajan runkoon istutettu marja-aronia). Samaan aikaan omenasato oli kypsynyt ja niinpä päätin kokeilla millainen hillo näistä kahdesta tulisi. Hillon tein helpoimmalla mahdollisella tavalla, eli lohkoin omenat kuorineen, heitin marjat sekaan ja keitin ne pehmeiksi. Sitten vaan sauvasekoittimella muusiksi ja kas, hillo oli valmista!
Hyväähän se on, nyt olen käyttänyt hilloa maustamattoman jugurtin seassa koska en puuroja syö, ja taitaa se maistua talvella vohveleiden ja kermavaahdonkin kaverina. Sokeria en siis tekovaiheessa laittanut ollenkaan, vaan sitä voi sitten aina lisätä käyttötarkoituksen mukaan (maustamatonta jugurttia tapaan syödä töissä aamupalaksi ja makeuttaa agavesiirapilla).



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti