maanantai 28. syyskuuta 2015

Vähän erilainen lasagne

Eikä valmista kuvaa!


Kokeilin tehdä vähän erilaisen lasagnen, resepti bongattu jostain blogista, enpä muista enää mistä. Reseptiin lisäsin yhden kerroksen ihan "oikeita" (täysjyvä)lasagnelevyjä, joita siihen ei alun perin kuulunut.
 
Lasagne
Jauhelihaa
Pekonia
Varsiselleriä
Porkkanaa
Sipulia
Valkoviiniä
Tomaattimurskaa
Munakoisoa
Herkkusieniä
Kesäkurpitsaa
Suolaa, pippuria
 
Kuullota pilkotut sellerit, porkkanat ja sipulit oliiviöljyssä. Lisää sekaan pilkottu pekoni ja sen paistuttua jauheliha. Kun jauheliha on kypsynyt, lisää n. desi viiniä (ohjeessa valkoviini, mutta laitoin punaviiniä - en huomannut mitään eroa.) Anna kastikkeen kiehua n. 15 minuuttia. Kun viini on haihtunut, lisää tomaattimurska, suola ja pippuri ja hauduta n. 45 minuuttia.
Valmista sillä välin valkokastike, eli sulata 100 g voita, lisää vähän vehnäjauhoja, sekoita ja lisää n. 5 dl maitoa. Kastikkeen saostuttua lisää jonkin verran parmesaaniraastetta.
Siivuta kesäkurpitsa, sienet ja munakoisot (itketin munakoisoja suolalla hetken). Ainekset ladotaan normaalin lasagnen tapaan vuorotellen, ja päälle raastoin 50/50 parmesaania ja Polaria. Paista lasagnea n. puoli tuntia.

Jostain syystä valmiista ruuasta jäi kuva ottamatta, joten nyt mennään ilman valmista kuvaa! Hyvää ja ruokaisaa oli, joskaan ei mikään nopea arkiruoka vaan oikein sopiva viikonloppuna ajan kanssa valmistettavaksi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti