torstai 22. tammikuuta 2015

Kesälomasuunnitelmat

Mietinnän alla...

Tulevan kesän loma-ajankohtamme ei vielä ole tiedossa, mutta lomareissun suunnittelu alkaa jo olla ajankohtaista. Olen niitä ihmisiä, joiden mielestä lomaan kuuluu ehdottomasti jokin reissu, isompi tai pienempi. Tähän mennessä lapsen kanssa on tehty kesälomareissu Hankoon 2010, Turkkiin (Alanya) 2011, Naantali (Muumimaailma) - Turku - Rauma -akselille  asuntovaunulla 2012, Savonlinnaan ja äkkilähdöllä Turkkiin (Side) 2013 ja viime kesänä se Vimmerbyn reissu. (Postaukset tästä reissusta täällä , täällä ja täällä )



Hangossa 2010 viivähdimme kaksi päivää.
Aiemmin kaksin ollessamme tai miehen lasten kanssa olemme lomareissammeet ainakin Hämeenlinnassa ja Ruotsin risteilyllä.


Alanyassa vuonna 2011 lomailimme juhannuksen aikaan koko kuuden hengen poppoo.
Miehen mielestä kesälomalla riittäisi ihan hyvin kotona oleminen ja mökkeily, mutta liiemmin häneltä kyselemättä olen jo alkanut pikkuhiljaa mietiskellä seuraavaa lomaa. Alun perin olin jo kaavaillut että menemme tsekkaamaan Legolandin, mutta tyttönen itse sanoi Amazing Race –sarjan Legoland –jaksoa katsoessaan, että haluaa lähteä sinne vasta kun varmasti pääsee kaikkiin laitteisiin. Eli toisin sanoen suurin piirtein parin vuoden päästä voisi olla sen aika. Yhtenä vaihtoehtona olisi käydä Kolmårdenissa, ja siihen voisi yhdistää päivän Tukholmassa? Reissuun menisi sellainen 4-5 pvää, kolme päivää Ruotsin puolella.

Muumimaailmassa vierailtiin 2012.
Olin muuten minäkin elämäni ekalla karavaanari-reissulla tuolloin! Kivaahan sekin oli.
Toisena vaihtoehtona pyörittelen mielessäni talon / huoneiston vuokraamista Pärnusta, vaikkapa 4-5 päiväksi. Tässä vaihtoehdossa vaan pelottaa se, että reissulle osuu huonot säät; mitä siellä silloin tehdään? Pärnun lomailuun kait oleellisena osana kuuluu rannalla vietetty aika.



Tietenkin pidempikin ulkomaanmatka viehättäisi, josko välillä muutaman Turkin matkan jälkeen kokeilisi jotain Välimeren saarista: Kypros, Rodos, tms.? Mielellään all inclusivena…tämä kyllä jäänee, ehkä budjetti ei tänä vuonna salli tätä haavetta :)  (paitsi jos käy mäihä ja bongataan hyvä äkkilähtö, kuten vuonna 2013 Sideen!)
Sideen lähdettiin kahden päivän varoitusajalla. Lämpöä riitti elokuussa n. 40 astetta!
 
Siden upeita Antiikin ajan raunioita.

Kotimaan matkailu sitten jää jäljelle. Vaihtoehdoksi jäänee jokin kylpylä, koska mökki meillä löytyy jo omasta takaa. Tietysti jotain muutakin tehtävää / nähtävää olisi kiva olla lähettyvillä, jos 2-3 pvää reissulla aikoo olla. Porin Yyteriin voisin kuvitella suuntaavamme, samoin ehkä Naantalia voisi ajatella toiseen kertaan. Jos matkaan lähtee mökiltä käsin, on vaihtoehtona ajaa myös jonnekin ylöspäin, millaistakohan esimerkiksi Oulussa olisi kesällä?
Kotimaan reissuun voisi toki jälleen lähteä vaunulla (tuttavilta vuokrattuna) jolloin paikkaa pystyy muutaman päivän välein vaihdella ja matkaan kuluttaa vaikka yhden lomaviikon. Vaunuilu itsessään jo riittäisi aika pitkälle, sen verran eksoottista se meille olisi. Ainakin viime vaunureissulla tyttönen viihtyi todella hyvin.

Viime kesänä Vimmerbyssä.
Näitä täällä nyt pyörittelen päässäni ja yritän miettiä jonkinlaista reissun budjettia. Eiköhän suunnitelmat tästä ala selkiintymään kevättä kohti ja kunhan loman tarkka ajankohta selviää.
Lomaunelmointi on kivaa!
Ps. kuvateksteissä on jotain häikkää, en saa niitä millään asettumaan. Pahoittelut!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti