torstai 1. tammikuuta 2015

Porokeitto

Omalla reseptillä


Joulutarjoiluista jäi ylimääräistä poronlihaa, josta päätin tiistaina kokeilla tehdä porokeiton. Selailin muutamia ohjeita netistä, mutta lopulta aineksiksi valikoitui sitä mitä kaapeista löytyi - emme nimittäin olleet joulun jälkeen käyneet lainkaan kaupassa paitsi hakemassa muutaman maitopurkin. Uudeksi vuodeksi toki sitten pitikin jo jääkaappia täydentää.
 
 
Porokeitto
Poronlihaa (meillä sattui olemaan kylmäsavustettuja viipaleita, jotka pilkoin pieniksi paloiksi)
Perunaa
Kasviksia (laitoin pakasteesta kukkakaali-parsakaali-porkkanapussillisen)
Sipulia, punasipulia
Kermaa
Tuorejuustoa
Lihaliemi- ja kasvisliemikuutio
Mausteeksi ripautin valkopippuria, Scandinavian Forest -sekoitusta ja yrttiseosta. Lopuksi lisäsin tuoretta timjamia ja omaa pakastettua persiljaa (suolaa en lisännyt lainkaan).
 

 
Kuten huomaatte, en useinkaan jaa tarkkoja määreitä resepteissä - koska itselläkään ei ole hajuakaan kuinka paljon mitäkin tulee laittaneeksi. Ruuanlaitossa olen yleensä aika suurpiirteinen, leivonnassa (silloin harvoin kun leivon) toki noudatan paremmin ohjetta.
 

 
Porokeiton kyytipoikana lämmintä ruisleipää ja mehua - jostain kumman syystä en pysty juomaan maitoa valkoisten ruokien kanssa! Porokeitto on aika voimakkaan makuista, joten perheen pienimmät eivät välttämättä siitä välitä. 


Hyvää uutta vuotta 2015 kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti