lauantai 24. tammikuuta 2015

Saunomisesta

Ja siihen liittyvästä kosmetiikasta...


Näin talviaikaan meillä lämpiää sauna kolmesta viiteen kertaan viikossa. Viikonloppuisin saunomme melkein aina joka ilta (lauantaisauna on ihan must!) ja viikolla kerran tai kaksi. Kotonahan meillä on sähkösauna - miten ihana pieni pihasauna olisikaan!
 
Saunassa viihdytään yleensä tunnin verran, viikonloppuisin aika saattaa venähtää pidemmäksikin. Tyttökin viihtyy useimmiten hyvin, joko kylvyssä leluilla leikkien tai saunassa keksimässä lauluja tai arvoituksia. Kauneushoitolan leikkiminen on myös yksi saunomisen suosikeista.
 
Kesällä saunomme harvemmin, ehkä  kerran-kaksi viikossa. Mökillä puulla lämmitettävä pihasauna  lämpiää kylläkin joka ilta, se kuuluu ehdottomasti mökkeilyyn ja kesäiltoihin. Joskus saunominen venähtää siellä aivan yöhön saakka, saunan terassilla kun on ihana vilvoitella ja kuunnella hiljaisuutta. Lisää mökkisaunomisesta kesällä!
 
Pyrin tekemään muutamia kauneudenhoito(?)rutiineja saunoessani. Kerran viikossa yritän kuoria kasvot ja laittaa kasvonaamion (kosteuttavan tai puhdistavan). Samoin ainakin kerran viikossa, joskus kaksikin, saavat hiukset huolenpitoa hiusnaamiolla. Laitan naamioksi joko kevyesti sävyttävän, joka pidentää hiusvärin kestoa tai kosteuttavan. Silloin tällöin sipaisen ennen saunomista hiuksiin hiusöljyä.
 
Kasvo- ja vartalonkuorinta


Tällä hetkellä käytössä olevia kasvonaamioita
 
Parin viikon välein kuorin vartalon ihon sekä annan jalkojen levätä jalkakylvyssä. Saatan myös kuoria jalat kylvyn jälkeen. Suurin piirtein kerran kuussa pesen hiukset syväpuhdistavalla shampoolla, voisi ehkä olla syytä käyttää sitä vaikka parinkin viikon välein, käytän kuitenkin runsaasti erilaisia muotoilutuotteita hiuksiin.
 
Hiuksiin käytettäviä tuotteita
Saunan päälle iho kaipaa ehdottomasti rasvausta, muina päivinä vartalon rasvaukset saattavatkin jäädä välistä. Tällä hetkellä käyttämistäni rasvoista muuten huomaa nuukailun; ostan usein rasvoja, shampoita jne. alennuksista ja poistopöydistä - säästöä se on pienikin säästö! Tapaan myös purnukoiden vedellessä viimeisiään vielä leikata ne auki, jotta loputkin rippeet saa käytettyä. Ja mikä ihana tunne onkaan ottaa uusi purkki tai pullo käyttöön! Olen melkoinen kosmetiikan ja rasvojen hamstraaja, tästä voisinkin kertoa joku kerta erikseen...
Kierroksessa olevat rasvat
 
Rentouttavaa lauantain saunailtaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti