lauantai 6. joulukuuta 2014

Hyvää syntymäpäivää, Suomi!

Itsenäisyyspäivä


Itsenäisyyspäivää meillä vietetään yleensä ihan kotosalla, ilman ihmeempiä juhlallisuuksia (sitten lapsuus/nuoruusvuosien jolloin päivään kuului aina kirkko ja sen jälkeinen sankarihaudoilla kunniavartiossa seisominen *partio*). Haluan kuitenkin aina tällaisia juhlapyhiä hieman juhlistaa, ja itsenäisyyspäivän iltaan tietenkin oleellisesti kuuluu linnanjuhlien tuijotus kuohuviinin kera! Joka ainut vuosi tirautan myös muutaman kyyneleen kun jääkärimarssi alkaa soimaan ja ensimmäiset sotaveteraanit jo huojuvin jaloin astelevat punaista mattoa pitkin kohti presidenttiä. Kiitos kaikesta heille!
 


 
Tänään meillä ruuaksi nautittiin kana-pekoni ruukkua, ja suomalaisuutta kunnioittaen lisukkeeksi valmistin ohraa enkä riisiä.
 
 
Kana-pekoniruukku
Broileria (meillä tällä kertaa suikaleita)
Pekonia
Paprikaa, erivärisiä
Ananasta
Sipulia
Valkosipulia
Kermaa
Lisukkeeksi riisiä, ohraa tms.
 
Ruskistin pekonit kevyesti ja niiden rasvassa broilerisuikaleet. Laitoin kaikki ainekset pataan, mausteita en lisännyt koska tällä(kin) kertaa käytin valmiiksi marinoitua kanaa. Perään purkillinen kermaa ja uuniin 200 asteeseen n. puoleksi tunniksi.
 
 
Kattauksessa yhdistelin joulunpunaiseen tietenkin vähän sinivalkoista väriä - ja #5veen hoidossa tekemä Suomi-kynttilä pääsi tietenkin paraatipaikalle!

 
Tänä vuonna itsenäisyyspäivän iltamme on hieman erilainen, koska vietämme myös naapureidemme läksiäisiä - tarkoitus on laittaa nuotio pystyyn, paistella makkaraa ja parantaa maailmaa nuotiotulen loimussa. Eli pian nautimmekin iltapäiväsaunasta ja linnanjuhlien alkutunnelmista jatkaen iltaa ulkoilun merkeissä!
 
Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti