tiistai 30. joulukuuta 2014

Lahjoista

Mitä saimme ja annoimme?


Meillä oleellisena osana jouluun kuuluu lahjat. Pyrimme maltillisuuteen, mutta aina sitä aatonaattona havahtuu pakettien määrään... minä kun tapaan ostella sopivia lahjoja pitkin vuotta, alennukset hyödyntäen. Tänä vuonna tosin onnistuimme mielestäni erittäin hyvin, niin että lahjoiksi valikoitui vain oikeasti hyödyllistä ja tarpeellista, ei mitäänsanomatonta krääsää.
 

 
Lahjat muuten pakkaan nekin tapetin jämiin tai erinäisitä pakkausmateriaaleista säästettyihin silkkipapereihin - joulupaperia en ole ostanut moneen vuoteen. Tänä vuonna osa paketeista käärittiin nostalgiseen, varmaan ainakin 30 vuotta vanhaan tonttupaperiin, jota löytyi mieheni mummolan vintiltä paksu rulla.
 


 
Itse sain tänä jouluna lahjaksi toivomaani Iittalaa, neljä shampanjalasia ja dekantterin. Valitsen joka vuosi joulumarkkinoilta uudet nahkahanskat, nykyään muuten aina pitkävartiset - ihanaa luksusta kun ranne ei näy. Paketoin muuten itse omatkin lahjani...näin romanttista meillä. Mieheni ei lahjoista (eikä joulusta) juurikaan piittaisi, joten niiden hankinta on oikeastaan täysin minun hommani. Saan myös siis itse valita mieleiseni lahjan, vaikka mukavaahan se välillä olisi myös saada jokin yllätys :)
 
Saimme yhdessä myös uuden paistinpannusarjan, kynttilöitä, suklaata ja hieman rahaakin. Ja joka jouluun kuuluu tietenkin uusi yöasu!
 
 
Miehelleni valitsin Kalevala Korun miehen ääni -solmioneulan. Ei sillä, että meillä olisi pukujuhlia usein, mutta hänellä on ollut vain kullanvärinen rihkamaneula (yök) tähän mennessä, ja koska olen aikoinaan saanut huomenlahjaksi Naisen ääni -kaulakorun, sovimme nyt sitten juhlissa asusteiden suhteen yhteen.
 


Tyttöselle olemme aina itse ostaneet vain ihan muutaman lahjan - hän saa kuitenkin lahjoja eniten, enkä pidä siitä että lapsesta asti totutaan aivan valtavaan pakettien määrään. Bongasin lasten Trunki-matkalaukun hyvästä alennuksesta syksyllä, joten se lähti lahjapakettiin heräteostoksena. Olen kyseistä matkalaukkua tuumannut ostettavaksi jo aiemminkin, kunpa vain pääsisimme pian käyttämään sitä tositoimissa ;)
 
Lisäksi hän sai barbin, kuvassa olevan nuken, kirjoja, pari dvd:tä, Rörstandin Eemeli-sarjaan kuuluvan mukin (keräämme niitä, Pepit ovat jo koossa), Sylvanian Families -leikkikentän, Lego Friensejä ja tietenkin vaatteita, karkkia ja rahaa, jolla todennäköisesti ostamme hänelle suksipaketin.
 
Antamistamme lahjoista isovanhemmille perinteisesti kuoriutuu lasten kuvista koottu seinäkalenteri. Isommille lapsille ostimme mm. paistinpannun, teltan, meikkejä ja lahjakortteja paikallisiin liikkeisiin.
 
Nyt joulusta on jo melkein viikko, ja lahjat alkavat löytää paikkansa. Nyt lupaan, että tämä oli viimeinen jouluaiheinen postaus tälle vuodelle :)
 
Seuraavaksi suuntaankin uudenvuodenillan tarjoiluiden kimppuun!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti