lauantai 27. joulukuuta 2014

Joulumuisteloita

Jouluaatto

 
Blogit näyttävät täyttyvän joulun kuvista, ja onpa minullakin tarkoitus tehdä vielä muutama postaus tästä juhlasta, ennen kuin on aika siirtyä muihin aiheisiin!
 
Vietimme tänä vuonna aattoa kotona. Meidän perheellä on aika monta liikkuvaa osaa joulun järjestelyissä, voisipa joskus laskea kuten Hjallis Harkimo aikoinaan, montako ihmistä vaikuttaa joulun viettoomme. No, nyt siis saimme sovittua niin, että olemme aaton kotosalla.
 
Jouluaatto alkaa aina heti aamulla joulusaunalla, tapa joka periytyy minun lapsuudestani. Niinpä tänäkin vuonna olimme jo kahdeksan jälkeen löylyissä!
 
 
Aattona meille kokoontuivat miehen lapset, yksi vävypoika, koira ja miehen vanhemmat. Söimme kello yhden jälkeen "kevyen joululounaan", joka osoittautui kuitenkin melko täyttäväksi... :)
Tarjolla oli perinteisen kinkun ja rosollin lisäksi muun muassa poromoussekrustadeja, lohimoussea saaristolaisleivällä ja juustotarjotin. Laatikoita meillä ei tarjota lainkaan, koska niitä saa sitten mummoloissa ihan riittämiin. Jälkiruuaksi riittivät vallan mainiosti suklaakonvehdit. Tarkoitus oli myös pitää ruokailu hieman kevyempänä versiona, koska ainakin miehen lapset suuntasivat vielä toiseen ruokapaikkaan illaksi.
 





Lisäsin vain osaan lohimousseleivistä mätiä, koska en ollut varma pitävätkö kaikki siitä.


Tämän graavilohialkupalan ohjeen jaoin jo täällä.

 
Pukki oli tilattu jo puoli kolmeksi, jotta kaikki ehtisivät pukista nauttia. Jaoimme lahjat ja ennen viittä talo jo hiljeni ja jäimme kolmistaan viettämään loppuiltaa. Pelailimme ja leikimme #5veen uusilla leluilla, siinähän se aattoilta menikin mukavasti!
 
Jouluasuna Seppälän jumpsuit
 
Kuusen koristelusta sen verran, että mielelläni koristelisin sen vain valoin, lippunauhoin ja olkikoristein, mutta ymmärrettävästä syystä se aika on vielä edessä päin :)
 
Joulu jatkuu vielä joulupäivän ja tapaninpäivän postauksilla, sitten lupaan siirtää tämän aiheen tuonne ensi vuoden syksyyn!
 
Mukavaa lauantai-iltaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti