keskiviikko 3. joulukuuta 2014

Jouluvalmisteluita

Hyvissä ajoin

 
Joulua meillä aletaan odottamaan heti marraskuun alussa olevien tytön syntymäpäivien jälkeen. Ulkojouluvalot laitamme yleensä 1. adventtina, mutta tänä vuonna otimme varaslähdön ja laitoimme ne jo edellisviikonloppuna. Samoin kaivoin varastosta esille sisävalot ja koristeet, ja nyt meille alkaa hiipiä joulutunnelma pikkuhiljaa.
 
 
 
Olen niitä ihmisiä, jotka tykkäävät nautiskella joulun odotuksesta jo hyvissä ajoin, mutta sen sijaan heti uuden vuoden jälkeen talon ilme saa raikastua ja joulujutut väistyä varastoon odottamaan seuraavaa syksyä.
 
Vaihtelen mattoja ja verhoja useamman kerran vuodessa, ja edellisviikonloppuna urakoin myös jo verhojen vaihdot. Erkkeriin ja olohuoneeseen laitoin tällä kertaa valkoiset verhot, jotka saavatkin sitten olla kevääseen asti ikkunoissa. Keittiössä on perinteiset tonttuverhot, jotka vaihtuvat heti joulun jälkeen pois, samoin alakerran yhteen huoneeseen laitoin punasävyiset (retro)verhot, jotka todennäköisesti haluan vaihtaa viimeistään kevään auringonsäteiden saapuessa vähän kevyempiin.
 
Olohuoneeseen ja keittiöön vaihdoin jouluisammat matot adventtiviikonlopun siivouksessa. Normaalisti meillä ei punaista juurikaan sisustuksessa näy, mutta joulun värinä se kuuluu ehdottomasti tähän vuodenaikaan. Tämä itämaishenkinen matto ei myöskään muutoin olisi sisustusmakuuni, mutta joka joulu se näin reiluksi kuukaudeksi löytää paikkansa olohuoneesta (yhtenä vuonna se oli jopa keittiössä) ja palvelee tehtäväänsä varsin mainiosti.
 
 
 
 
 
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti